Мы в Telegram
Добавить новость
ВСЕ новости СЕГОДНЯ
BigPot.News — википедия новостей News24 с календарным архивом. Все самые быстрые 24/7 новости в ежеминутном тематическом обновлении Life24 — на русском, и не только + Today24, а также тексты с озвучкой — в авторском разделе #123ru.net
Ria.city

Рівень інфікування Covid-19 досяг піку в густонаселених регіонах Китаю – заява посадовців

Bykvu.com
12

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Інші регіони Китаю надіслали схожу інформацію, що демонструє, наскільки швидко поширювався вірус після того, як на початку грудня Пекін скасував багато обмежень, спрямованих на стримування розповсюдження захворювання. Різка зміна поклала край поступовому підходу до полегшення контролю.

9 січня Гуандун і Цзянсу, дві провінції з загальним населенням понад 200 мільйонів, і столиця Пекін заявили, що зараження сповільнилося. Чжецзян, заможна провінція на сході Китаю, заявила, що зосереджується на запобіганні накопиченню важких випадків зараз, коли пік зараження минув.

Минулими вихідними Національна комісія охорони здоров’я Китаю (NHC) заявила, що кількість інфекцій у кількох великих містах досягла свого піка. Представник агентства охорони здоров’я Цзяо Яхуей зазначив головній державній телерадіокомпанії China Central Television, що відвідування відділень невідкладної допомоги скорочується по всій країні, хоча відділення інтенсивної терапії все ще перебувають у стані стресу.

Ці оновлення були надіслані керівництву Комуністичної партії минулого місяця на Центральній економічній робочій конференції, на якій був присутній президент Сі Цзіньпін. Економічна конференція, яка пообіцяла зосередитися на зростанні в 2023 році, наказала місцевим посадовцям відмовитися від політики тотального запобігання інфекціям Covid-19, натомість сконцентруватися на забезпеченні плавного переходу, який надаватиме пріоритет лікуванню важких випадків та осіб похилого віку.

Всесвітня організація охорони здоров’я чинила тиск на Китай, щоб країна надала надійніші дані, заявляючи, що влада КНР занижує кількість смертей від Covid.

За минулі кілька тижнів провінція Хенань збільшила кількість ліжок у відділеннях інтенсивної терапії на 80% до майже 22 000. Там також навчили і перевели 7000 медичних працівників до респіраторних палат з інших частин системи охорони здоров’я. Водночас у Хенані був один із найвищих показників вакцинації для населення старшого віку.

Китай наразі не оприлюднив дані щодо глобального рівня інфікування по країні. У попередніх записах засідання NHC говорилося про майже 250 мільйонів заражень між 1 і 20 грудня.

9 січня у державному інформаційному агентстві Сіньхуа була опублікована велика стаття, яка вибрала деякі оприлюднені дані, щоб проілюструвати проблеми, з якими зіштовхнувся Китай під час коригування політики на початку грудня. Так, одразу після неділі кількість амбулаторних пацієнтів у Пекіні, які звернулися за лікуванням від лихоманки, підскочила в 16 разів порівняно з тижнем раніше.

У статті також натякнули, що Китай зібрав низку даних, зокрема про медичні ресурси, інфекції в сільській місцевості та будинки для літніх людей, і використав їх для усунення недоліків у захисті здоров’я населення під час цієї хвилі.

З наближенням Нового року сільська місцевість Китаю зіштовхується з серйозним випробуванням, оскільки величезна кількість осіб відвідує свої родини, мігруючи з міст у села, перетинаючи країну.

Зауважимо, закінчилася довготривала ізольованість Китаю у зв’язку з припиненням політики “нульового COVID-19” після низки протестів. Відтепер, усі охочі можуть перетинати китайські кордони.

Згодом, через стрімке поширення коронавірусу COVID-19 у КНР місцеві лікарні працювали на межі своїх можливостей.

Китайські лікарні вже переживали свої ненайкращі часи, коли були переповнені, недофінансовані чи недоукомплектовані. Однак зараз, через стрімке поширення COVID-19 у країні, медична система КНР виходить за межі своїх можливостей: пацієнти шикуються у коридорах медзакладів, а відділення невідкладної допомоги працюють на межі можливостей.

Чимало хворих на коронавірус є і серед самих лікарів. У деяких медзакладах так багато лікарів, які мають позитивний тест на COVID-19, що решта медпрацівників, які не захворіли, виконують роботу п’яти чи навіть більше своїх колег.

Аби переконатись, що установа має достатню кількість персоналу, деякі лікарні відмовились від обов’язкової перевірки себе та медсестер перед роботою.

Один лікар у центральному місті Ухань сказав, що персонал його лікарні був настільки виснажений, що нейрохірургу в його відділенні нещодавно довелося провести дві операції за один день, борючись із симптомами COVID-19.

Проте, Китай став на захист своєї позиції щодо пандемії COVID-19 після того, як президент США Джо Байден висловив своє занепокоєння з приводу ситуації у КНР, а Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що Пекін приховує випадки смерті внаслідок коронавірусу.

Водночас 1 січня президентка Тайваню Цай Ін Вень запропонувала надати Китаю “необхідну допомогу”, аби впоратися зі сплеском COVID-19. Водночас вона заявила, що китайські військові дії поблизу острова не принесли користі миру і стабільності.

  • Вірус COVID-19 та масові карантини послабили економіку Гонконгу. Через пандемію місто та адміністративний район Китаю лишилося 27 мільярдів доларів за останні 3 роки.
  • Китай знову відхилив пропозицію США надіслати країні вакцини проти COVID-19. Чергова відмова стурбувала американських чиновників, які переймаються новою хвилею вірусного захворювання.
  • Німеччина запровадила додаткові заходи безпеки у зв’язку зі стрімким розповсюдженням COVID-19 у Китаї. Відтепер відвідати країну туристи з Китаю можуть лише, пройшовши обов’язкову перевірку на вірус.
The post Рівень інфікування Covid-19 досяг піку в густонаселених регіонах Китаю – заява посадовців first appeared on Новини України - #Букви.


Все новости по теме на сегодня

Китай в новостях



Музыкальные новости
Анастасия Волочкова

Волочкова продемонстрировала хорошую спортивную форму



Все новости 24/7

Game News

Arrow GO 1.64


Общество

Все общество

Бизнес

Культура

Спорт

Политика

Авторы

Новости тенниса

ATP

Андрей Рублев поднялся на шестое место в рейтинге ATP



BigPot.Newsреально независимые новости по темам (энциклопедический систематизированный навигатор "Википедия новостей 24/7" c ежеминутным тематическим мониторингом интернет-пространства) в форме аполитичного просветительского интернет-журнала на русском языке, без цензуры, на многоязычной международной веб-платформе 123ru.net в содружестве с более чем 20 000 источников информации во всём мире, сайтом News-Life.pro, глобальными гео-проектами Russian.City и Moscow.Media под патронажем Russia24.pro с уникальным персонифицированным новостным разделом "Региональная власть РФ" без купюр и модерации, а также "VIP-скандалы" в двух цветовых вариантах "День - Ночь" (кнопка справа вверху). Эти новости увидят Ваши внуки (наша система обеспечивает вечное хранение опубликованной информации 24/7). Будьте честными сегодня, чтобы было не стыдно завтра.

Опубликовать свою новость в любом городе и регионе, а также на любом языке мира можно мгновенно — здесь


Ria.city

К.ВАЛИЕВА, 23 КИТАЙЦА, WADA помогают раскрыть сеть секретных преступных отделов. Дело Скрипалей можно дополнить с пользой.

Без кислорода. Софии нужен откашливатель, чтобы снова дышать

Ирина Струнова стала Терапевтом года

Более 400 человек поучаствовали в эстафете ко Дню Победы в Орехово-Зуеве

Новости России

Жителей Подмосковья предупредили об активизации клещей

Ева Меркачёва и Екатерина Гордон поручились за журналистку Кеворкову

Путин поручил снизить объём неочищенных сточных вод в два раза к 2036 году

"Мир квартир": новостройки подешевели в трети крупнейших городов РФ

Экология в России и мире

Российский турист был арестован на Бали за изнасилование и сбежал из больницы во время психиатрического обследования

Галина Янко: главные традиции и приметы Пасхи

Экзаменационный центр «Воронеж-НК» на базе Воронежского ТРЗ Желдорреммаш сертифицирует до 200 дефектоскопистов ежегодно.

Филиал «Ревилайн» в Иркутске анонсировал семейный ирригатор RL 150

Спорт в России и мире

Свентек переиграла Соболенко и выиграла титул WTA в Мадриде

Паула Бадос и Стефанос Циципас расстались | Виды спорта

Российский теннисист поднялся на две позиции в топ-10 рейтинга ATP

Лучший теннисист Казахстана сдал позиции в чемпионской гонке ATP

Moscow.media

Росгвардия обеспечила безопасность генеральной репетиции парада ко Дню Победы в Москве

Певец Сергей АРУТЮНОВ и солистка группы Демо - встречаются, или просто выпустили совместный хит “Солнышко”? Разлад АРУТЮНОВА и Маши Малиновской?

Сотрудники столичного ОМОН «Авангард» почтили память боевых товарищей

Nubes (НУБЕС) предоставил облако для TravelTech-платформы «Погнали!»

Новости Крыма на Sevpoisk.ru

И только мы, плечом к плечу, врастаем в землю тут… Работники ОАО «Гомельтранснефть Дружба» и АО «Транснефть – Дружба» посвятили фронтовикам песню Булата Окуджавы

«Больно смотреть»: Кудрявцева обнародовала переписку с Волочковой

Моргенштерн* раскрыл доход от платного телеграм-канала

Джиган собирается торговать пивом

Губернаторы России

«Школу профориентации для родителей» запустили в Подмосковье

Тренировку сборной по кикбоксингу провели в Долгопрудном

Ева Меркачёва и Екатерина Гордон поручились за журналистку Кеворкову

Кожно-венерологический диспансер Подмосковья отпразднует годовщину Победы в ВОВ


Все города России от А до Я

Персональные новости
Сергей Брановицкий

Песня под Ключ. Купить Песню под Ключ. Запись Песни под Ключ.


BigPot.News — быстрые и самые свежие тематические новости об известных личностях в России, в Украине, в Беларусии, в Казахстане и за их пределами в календарном формате 24/7 на основе авторской технологичной информационно-поисковой системы Smi24.net с элементами искусственного интеллекта, гео-отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в категориях News и Life в режиме Free Public



Больше новостей СЕГОДНЯ


BigPot.News — СРОЧНЫЕ новости. Неоспоримое преимущество BigPot.News — максимальная скорость публикаций 24/7. Быстрее нас, СЕЙЧАС, лишь только — ВЕТЕР)

Опубликовать свою новость в любом городе и регионе, а также на любом языке мира можно мгновенно — здесь