Мы в Telegram
Добавить новость
ВСЕ новости СЕГОДНЯ
BigPot.News — википедия новостей News24 с календарным архивом. Все самые быстрые 24/7 новости в ежеминутном тематическом обновлении Life24 — на русском, и не только + Today24, а также тексты с озвучкой — в авторском разделе #123ru.net
Ria.city

Роботи Google стають все більш схожими на людей і виконують складні завдання

Root Nation
4

Роботи зараз повсюди, наприклад на заводах по всьому світу. Однак ці роботи можуть виконувати лише певні інструкції та зосередитись на виконанні простих заздалегідь запрограмованих завдань. Проте роботи Google, схоже, інші, вони можуть сприймати прості команди та виконувати складніші завдання.

Дослідники з Google Labs нещодавно продемонстрували нові навички роботів, роблячи гамбургери із різних пластикових іграшкових інгредієнтів. Робот розуміє процес приготування та вміє додавати кетчуп після м’яса та перед салатом. Однак він вважає, що правильний спосіб зробити це – покласти всю пляшку у бургер. Хоча робот Google найближчим часом не стане розумним кухарем, він є великим проривом, як стверджує Google.

Google Robot

За словами дослідників, використовуючи нещодавно розроблене програмне забезпечення штучного інтелекту (ШІ), відоме як великі мовні моделі, вони змогли розробити роботів, які можуть допомагати людям із ширшим колом повсякденних завдань. Замість того, щоб брати серію розрізнених інструкцій, а потім послідовно виконувати кожну дію, такі роботи можуть реагувати на повні команди, як люди.

Під час демонстрації минулого тижня дослідники Google сказали роботу: «Я голодний, чи не могли б ви принести мені перекусити?». Потім робот почав обшукувати їдальню, відчиняти ящики, знаходити картопляні чіпси та приносити їх людям. Керівники та дослідники Google кажуть, що вперше мовна модель була інтегрована у робота. «Фундаментально це зовсім інша модель навчання роботів», – сказав науковий співробітник Google Брайан Іхтер.

Роботи, представлені сьогодні на ринку, зазвичай зосереджені лише на одному або двох завданнях, таких як переміщення продукту по складальній лінії або зварювання двох шматків металу разом. Розробка роботів, здатних виконувати ряд повсякденних завдань та самостійно навчатися на робочому місці, набагато складніша. Великі та малі технологічні компанії роками працювали над створенням таких універсальних роботів.

Мовні моделі працюють, беручи великі обсяги тексту, завантаженого в Інтернет, і використовуючи їх для навчання програмного забезпечення ШІ вгадувати, яка відповідь може наслідувати після певних питань або коментарів. Ці моделі стали настільки обізнані у пророкуванні правильних відповідей, що при спілкуванні з людьми часто виникає відчуття, що ви розмовляєте зі знаючою людиною. Google та інші компанії, включаючи OpenAI та Microsoft, вклали значні ресурси у створення кращих мовних моделей та їх навчання.

Однак у цій роботі багато протиріч. У липні Google звільнила співробітника за твердження, що роботи Google мають людське сприйняття. Експерти з ШІ сходяться на думці, що ці моделі не проникливі, і багато хто побоюється, що вони демонструватимуть упередженість. Деякі мовні моделі виявляють расистські чи сексистські тенденції, і ними легко маніпулювати. Загалом мовні моделі дозволяють роботам розуміти складніші етапи планування, але не дають роботам усієї необхідної їм інформації.

Проте, Google рухається вперед і інтегрувала мовні моделі з багатьма своїми роботами. Тепер замість того, щоб писати конкретні технічні інструкції для кожного завдання, яке може виконувати робот, дослідники можуть просто розмовляти з роботом повсякденною мовою. Нове програмне забезпечення допомагає роботу самостійно інтерпретувати складні багатоетапні інструкції. Сьогодні роботи можуть інтерпретувати команди, які вони ніколи раніше не чули, давати осмислені відповіді та діяти.

За словами Зака ​​Стюарта Роджерса, доцента кафедри управління ланцюжками поставок в Університеті штату Колорадо, роботи, здатні використовувати мовні моделі, можуть змінити спосіб роботи виробничих та розподільчих підприємств. «Люди та роботи, які працюють разом, завжди були надзвичайно ефективними. Роботи можуть піднімати важкі предмети вручну, а люди можуть виконувати тонке усунення несправностей», – сказав він.

Google Robot

Якщо роботи можуть виконувати складні завдання, це може означати менші розподільні центри, що вимагають меншої кількості людей та більше роботів. Це також може означати менше робочих місць для людей. Хоча Роджерс зазначає, що, як правило, коли одна область скорочується через автоматизацію, в інших областях створюється більше робочих місць.

До навчання роботів загального призначення ще далеко. Такі методи штучного інтелекту, як нейронні мережі та навчання з підкріпленням, вже багато років використовуються для навчання роботів. Попри те, що було зроблено багато проривів, прогрес, як і раніше, йде повільно, а роботи Google ще далекі від готовності до роботи в реальному світі. Дослідники та керівники Google неодноразово заявляли, що вони просто керують дослідницькою лабораторією та не планують комерціалізувати технологію.

Але ясно, що Google та інші великі технологічні компанії серйозно зацікавлені у робототехніці. Amazon, яка використовує кілька роботів на своїх складах, експериментує з доставкою дронами і раніше цього місяця погодилася купити виробника роботів Roomba за $1,7 млрд. Tesla каже, що створює доброзичливих роботів, які можуть виконувати повсякденні завдання та не чинитимуть опір. Крім того, Tesla розробила кілька функцій автономного керування для своїх автомобілів, а також компанія працює над роботами загального призначення.

Ви можете допомогти Україні боротися з російськими окупантами, найкращий спосіб зробити це – пожертвувати кошти Збройним Силам України через Savelife або через офіційну сторінку НБУ.

Також цікаво:

Post Роботи Google стають все більш схожими на людей і виконують складні завдання at Root Nation.



Все новости по теме на сегодня

Google в новостях



Музыкальные новости
Композитор

Композитор из рода Аксаковых. Часть 2



Все новости 24/7

Game News

How to find and use Thalamus in Hades 2


Бизнес

Весь бизнес

Культура

Спорт

Политика

Общество

Авторы

Новости тенниса

WTA

Саснович вышла в третий раунд турнира WTA-1000 в Риме



BigPot.Newsреально независимые новости по темам (энциклопедический систематизированный навигатор "Википедия новостей 24/7" c ежеминутным тематическим мониторингом интернет-пространства) в форме аполитичного просветительского интернет-журнала на русском языке, без цензуры, на многоязычной международной веб-платформе 123ru.net в содружестве с более чем 20 000 источников информации во всём мире, сайтом News-Life.pro, глобальными гео-проектами Russian.City и Moscow.Media под патронажем Russia24.pro с уникальным персонифицированным новостным разделом "Региональная власть РФ" без купюр и модерации, а также "VIP-скандалы" в двух цветовых вариантах "День - Ночь" (кнопка справа вверху). Эти новости увидят Ваши внуки (наша система обеспечивает вечное хранение опубликованной информации 24/7). Будьте честными сегодня, чтобы было не стыдно завтра.

Опубликовать свою новость в любом городе и регионе, а также на любом языке мира можно мгновенно — здесь


Ria.city

«Спартак» обыгрывает «Краснодар» после первого тайма благодаря голу Зобнина

Свыше 300 человек погибли в результате наводнения в Афганистане

Какой сегодня, 12 мая 2024 года, отмечают праздник в России и мире

Откровение артиста госцирка Бурятии Саяна Дондокова - Театр и дети, Культура и Россия, интервью

Новости России

"Спартак" и "Краснодар" объявили стартовые составы на матч чемпионата России

Школьница потеряла палец после поездки в лифте в Москве

В угольную отрасль Кузбасса в 2024 г. планируют вложить более 135 млрд руб.

В Центр спасения медвежат-сирот привезли детеныша из Новосибирской области

Экология в России и мире

Первый лазертаг на Самуи

В России за год открылось рекордное количество универмагов

Новые дорожные ирригаторы Revyline RL 660 PRO поступили в чувашский филиал

Семинар-экскурсия "Современное освещение"

Спорт в России и мире

Шнайдер вышла в третий круг турнира WTA-1000 в Риме, победив Самсонову в российском дерби

Касаткина обыграла Марию и вышла в третий круг турнира WTA-1000 в Риме

Саснович вышла в третий раунд турнира WTA-1000 в Риме

Азаренко вышла в 1/16 финала турнира WTA-1000 в Риме

Moscow.media

Первый мозговой чип Neuralink Илона Маска столкнулся с проблемами

Армяне в Великой Отечественной войне: Иван Георгиевич Магакьян

Более 350 сотрудников Главного управления Росгвардии по городу Москве приняли участие в патриотическом флешмобе

Работники Московско-Курского транспортной прокуратуры приняли участие в торжественном мероприятии, посвященном празднованию Дня Победы

Новости Крыма на Sevpoisk.ru

Откровение артиста госцирка Бурятии Саяна Дондокова - Театр и дети, Культура и Россия, интервью

В Самаре споют песни Булата Окуджавы

Волочкову спасли на Мальдивах после новости о рождении сына у Вдовина

«Поющий поэт». Исполнилось 100 лет со дня рождения Булата Окуджавы

Губернаторы России

Школьница потеряла палец после поездки в лифте в Москве

Путин утвердил структуру нового правительства РФ

В Центр спасения медвежат-сирот привезли детеныша из Новосибирской области

Художник из Балашихи нарисовал граффити ко Дню Победы


Все города России от А до Я

Персональные новости
Россия

Аналитики оценили изменение высоты новостроек в городах России за 5 лет


BigPot.News — быстрые и самые свежие тематические новости об известных личностях в России, в Украине, в Беларусии, в Казахстане и за их пределами в календарном формате 24/7 на основе авторской технологичной информационно-поисковой системы Smi24.net с элементами искусственного интеллекта, гео-отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в категориях News и Life в режиме Free Public



Больше новостей СЕГОДНЯ


BigPot.News — СРОЧНЫЕ новости. Неоспоримое преимущество BigPot.News — максимальная скорость публикаций 24/7. Быстрее нас, СЕЙЧАС, лишь только — ВЕТЕР)

Опубликовать свою новость в любом городе и регионе, а также на любом языке мира можно мгновенно — здесь