ВСЕ новости СЕГОДНЯ
BigPot.News — википедия новостей News24 с календарным архивом. Все самые быстрые 24/7 новости в ежеминутном тематическом обновлении Life24 — на русском, и не только + Today24, а также тексты с озвучкой — в авторском разделе #123ru.net
Ria.city

Що вибрати? Порівнюємо Infiniti QX50 та Alfa Romeo Stelvio

Auto.ria.com
24
Що вибрати? Порівнюємо Infiniti QX50 та Alfa Romeo Stelvio

В цій парі дуелянти не тільки привабливі зовні, а й неймовірно цікаві з технічної точки зору. Один із них має унікальний двигун зі змінним ступенем стискання і рульове управління, що працює “по дротах”, в іншого - потужний агрегат, який розганяє авто до першої сотні за 5,7 секунд! Словом, парочка нині видалась прогресивна, технічно просунута і має вигляд “на мільйон”. А коштує навіть більше. Ще б пак, йдеться про автомобілі середньою вартістю понад 1 500 000 гривень!

Сьогодні мова піде про компактні кросовери з преміумсегмента - Infiniti QX50 та Alfa Romeo Stelvio. “Стельвіо” - перший серійний позашляховик італійського бренду, який одразу став і найдорожчою моделлю у лінійці: нині ми говоримо про його оновлену версію. Та не будемо забувати, що збільшення популярності кросоверів та шалений попит на них призвели до появи ще одного - компактнішого кросовера Alfa Romeo під назвою Tonale. Втім, про нього - іншим разом. 

Тим часом оновлений QX50 теж перейняв деякі технічні інновації та оновлений інтер’єр від новинки Infiniti - купе-кросовера QX55. Та чи відповідають комплектації порівнюваних розкішних автомобілів більшості вимог преміумсегмента? Нумо розбиратися.

Габарити: в Alfa Romeo більша колісна база, в Infiniti - кліренс


Нинішні опоненти як ніколи відрізняються один від одного філософією, і поки “Інфініті” за всіма ознаками намагається демонструвати спокій, солідну рівновагу та комфорт, “Альфа Ромео” усім виглядом немов кричить про шалений темперамент і агресивний настрій. Це яскраво відбивається у дизайні, хоча за показниками зовнішніх розмірів наші суперники повторюють один одного майже у всьому.

Це чималі кросовери довжиною 4693 мм (Infiniti) та 4686 мм (Alfa Romeo), тож лічені міліметри - на боці QX50. Заввишки вони теж майже рівні: 1678 мм проти 1693 мм, де невелику перевагу має вже італійський автомобіль. А от ширина в них аналогічна - 1903 мм. За “Альфою” перемога і в довжині колісної бази: 2818 мм проти 2800 мм у “Інфініті”. Відповідно до цього показника у “Стельвіо” і коротші звіси, хоча за кліренсом перемагає QX50 - його мінімальний дорожній просвіт становить 217 мм


Залежно від комплектації його кліренс може досягати 223 мм, тим часом як у Stelvio цей показник складає фіксовані (однак цілком пристойні) 207 мм. Усі автомобілі оснащено системою повного приводу, тому власникам можна сміливо дивитися у бік помірного бездоріжжя. Салони обох автомобілів - повнорозмірні, тож 5 дорослих пасажирів не мають відчувати суттєвого дискомфорту. Багажні відсіки не дивують розмірами, але і куцими їх не назвеш: 565 л та 525 л, де більший показник належить “Інфініті”.

Основні габарити Infiniti QX50 Alfa Romeo Stelvio
Довжина/ширина/висота, мм 4693 / 1903 / 1678 4686 / 1903 / 1693
Колісна база, мм 2800 2818
Дорожній просвіт, мм 217-223 207
Об'єм багажника, л 565 525

Двигуни: обидва мають 2,0-літровий турбо, але Stelvio потужніший


Вибір силових агрегатів у сьогоднішніх дуелянтів відсутній зовсім. Та турбуватися через це причин немає. Обидва конкуренти мають 2,0-літрові бензинові “турбочетвірки” високої продуктивності. Як вже було згадано, на Infiniti QX50 встановлено інноваційний двигун зі змінним ступенем стискання. Це досягнуто завдяки використанню додаткового коромисла в конструкції кривошипно-шатунного механізму, відповідно до чого у двигуна, залежно від навантаження, змінюється й об’єм камери згорання.

Він може коливатися в межах 1970 - 1997 кубічних сантиметрів. Потужність двигуна з назвою VC Turbo складає 249 к.с., а крутний момент - 380 Нм. Під капотом італійського кросовера так само працює чотирициліндровий бензиновий двигун з наддувом на 2,0 літри. Його потужність складає вже 280 “конячок” з крутним моментом в 400 “номів”.

Та найцікавіше те, що “Альфа” випереджає “Фініка” в наборі до 100 км/год майже на 2 секунди, що, врешті з показником “5,7 до сотні” робить її одним з найшвидших кросоверів на нашому ринку. Хоча розплатою за емоційну натуру буде збільшене споживання пального: від 6,8 до 10,2 л/100 км проти 7,6-9,5 у QX50. Однак, на папері ці цифри не надто різняться, а при бадьорому пересуванні на Stelvio показник неодмінно збільшиться, хоч під час власного тесту QX50 ми легко вкладалися в заявлені виробником цифри.


Щоправда, повільним QX50 теж не можна назвати: він розмінює сотню за 7,5 с, а це чудовий результат! При цьому варто знати, що парою його силовому агрегату слугує варіатор CVT, тоді як двигуну Stelvio прописаний 8-ступеневий гідротрансформатор. Нагадаємо, представлені на українському ринку автомобілі доступні лише з системою повного приводу.

Єдиним розчаруванням для фанатів італійського бренду може стати відсутність “живих” автомобілів на ринку України з 510-сильним 2,9-літровим бензиновим V6 у виконанні Quadrifoglio. Але до пари такому потужному двигуну довелося б шукати відповідних конкурентів, цінова категорія яких може перевищити вартість представлених сьогодні автомобілів щонайменше удвічі. Як, власне, і вартість самої Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio V6.

Силові агрегати Infiniti QX50 Alfa Romeo Stelvio
Робочий об'єм, л/тип пального 2,0, бензин, турбо 2,0, бензин, турбо
Потужність, к.с. 249 280
Розгін 0-100 км/год, с 7,5 5,7
Витрата пального, л/100 км 7,6 - 9,5 6,8 - 10,2
Коробка передач/система приводу CVT, повний 8-АКПП, повний

Комплектації та ціни: у QX50 більше комплектацій, а Stelvio дорожчий від початку


Імпортер “Інфініті” робив усе можливе для вибагливого покупця, тож у довоєнні часи QX50 можна було обрати в одній з 10 комплектацій! Це чи не найкращий показник на всьому ринку. Проте і зараз наявні автомобілі дивують вибором. Нині зупинити свій вибір можна на одному з трьох варіантів: Pure, Luxe або Sensory. Залежно від цього вартість кросовера Infiniti QX50 буде коливатися від 1 320 000 грн до 1 800 000 грн.

Стандартне оснащення “Інфініті” має доволі довгий перелік обладнання, а серед важливих особливостей варто зазначити купу систем безпеки, 8 подушок безпеки, круїз-контроль, подвійний кольоровий дисплей на 7 та 8 дюймів, вибір режимів руху, систему безключового доступу, протоколи для смартфонів Android Auto та Apple CarPlay, шкіряний салон, електропривод дверцят багажника, активну систему поглинання шуму, аудіосистему з 6 динаміками тощо. 

Також у “базу” включено підігрів вітрового скла, 19-дюймові колісні диски, світлодіодну оптику та двозонний клімат-контроль. В комплектації Luxe покупець додатково отримує панорамний дах, передній паркувальний асистент та рейлінги на даху. Різниця з початковою версією Pure складає близько 100 000 грн. Найдорожчий варіант Sensory має значну різницю у вартості, але й оснащений ще більш преміальне.

Серед додатково отриманих опцій буде дорожчий шкіряний салон у поєднанні з оздобленням кленовими вставками, замшева стеля, система кругового огляду, система виявлення об'єкта, що наближається, легкосплавні 20-дюймові колісні диски, покращені світлодіодні адаптивні фари, пам’ять налаштувань бокових дзеркал, трьохзонний клімат-контроль, розширене світлодіодне підсвічування салону, передні сидіння з вентиляцією, аудіосистема BOSE з 15-ма динаміками, електропривід рульової колонки та безконтактне відкриття двері багажника.


Попри таке солідне оснащення суперника, Alfa Romeo Stelvio також не пасе задніх. Представлені на нашому ринку наявні автомобілі стартують з позначки 1 505 000 грн і досягають в “топі” значення 2 127 259 грн. Усі вони - у виконанні Veloce, але так само мають відмінності в кількості “допів”. Базове оснащення включає шкіряний салон, набір систем безпеки, систему моніторингу сліпих зон, контроль руху при спуску з гори, функцію налаштування системи повного приводу Q4 AWD Alfa DNA і 20-дюймові колісні диски.

Крім того, на автомобіль можуть бути встановлені камера заднього виду з передніми та задніми паркувальними датчиками, мобільні протоколи, електропривод передніх крісел, “музика” Harman Kardon, 14 динаміків і сабвуфер. А ще “Стельвіо” може мати панорамний дах, спортивні сидіння, кнопку запуску двигуна на кермі, біксенонові фари або світлодіодну оптику різного рівня, стелю чорного кольору та спортивне виконання салону і забарвлення супортів гальм фарбою червоного кольору.

Вартість Infiniti QX50 Alfa Romeo Stelvio
Комплектації Pure, Luxe, Sensory Veloce
Ціни, грн 1 320 000 - 1 800 000 1 505 000 - 2 127 259

У підсумку

І QX50, і Stelvio - не новачки на ринку України, та при цьому й досі привертають до себе увагу покупців з “клубу прихильників марки”. Чи відповідають вони вимогам класу? Безсумнівно! Комплектації налічують безліч сучасних опцій, а декор інтер’єру можна обрати на будь-який смак. В кожного з них хоч і запропоновано лише по одному двигуну, але характеристики обох знаходиться на високому рівні. На боці “Інфініті” новітні технології, місткий салон і відсік для багажу, а також відчутно менша вхідна ціна.

“Стельвіо” ж не відстає за рівнем оснащення та підкорює потужним двигуном, переконливою динамікою і фірмовою харизмою. Та, напевно, перелічених особливостей і переваг іноді бракує для боротьби із запеклими конкурентами. З іншого боку в питанні ексклюзивності обидва - і Infiniti QX50 і, особливо, Alfa Romeo Stelvio - дадуть пристойну відсіч хоч і зовсім не дешевим, але поширенішим опонентам.



Все новости по теме на сегодня

Infiniti в новостях



Музыкальные новости
Тимати

«Это не предел»: полуголый Тимати показал свою физическую форму



Все новости 24/7

Game News

Draw It Story 1.3.0


Новости 24 часа

Доходность инвестиций в недвижимость в Пскове составляет 10%


News Every Day

Shamil Musaev def. Logan Storley at 2024 PFL 3: Best photos



Блоги

Всероссийский субботник пройдет на территории сервисного локомотивного депо «Москва-Сортировочная» 27 апреля!


Мир

В Петрозаводске надо прогуляться по Онежской набережной

Бизнес

Весь бизнес

Культура

Спорт

Политика

Общество

Авторы

Новости тенниса

WTA

Кудерметова выиграла турнир WTA в Штутгарте в парном разряде



BigPot.Newsреально независимые новости по темам (энциклопедический систематизированный навигатор "Википедия новостей 24/7" c ежеминутным тематическим мониторингом интернет-пространства) в форме аполитичного просветительского интернет-журнала на русском языке, без цензуры, на многоязычной международной веб-платформе 123ru.net в содружестве с более чем 20 000 источников информации во всём мире, сайтом News-Life.pro, глобальными гео-проектами Russian.City и Moscow.Media под патронажем Russia24.pro с уникальным персонифицированным новостным разделом "Региональная власть РФ" без купюр и модерации, а также "VIP-скандалы" в двух цветовых вариантах "День - Ночь" (кнопка справа вверху). Эти новости увидят Ваши внуки (наша система обеспечивает вечное хранение опубликованной информации 24/7). Будьте честными сегодня, чтобы было не стыдно завтра.

Опубликовать свою новость в любом городе и регионе, а также на любом языке мира можно мгновенно — здесь


Ria.city

Столичный коммунальный флот подготовили к открытию речной навигации

Году семьи посвящается

Замена труб водоснабжения в Московской области

Прояснение причин СВО. План улучшения отношений. И дополнительно: "При чём здесь Ленин?"

Новости России

Эксперт Президентской академии в Санкт-Петербурге о IV Конгрессе молодых ученых

Сергей Собянин: в Москве откроют центры ментального здоровья

Детский Концертный Директор.

ФАС выявила картель почти на три миллиарда рублей при реализации нацпроектов

Экология в России и мире

Случилось ожидаемое: прекратили работу 9 российских туроператоров

Подводные камни корпоративных поздравлений и как их обойти

Памяти посла-миротворца Владимира Казимирова - "Общество Русско-Арцахской дружбы"

Хеликс запускает лайт-формат сервиса Helix Express для сдачи анализов в Тамбове

Спорт в России и мире

Вторая ракетка Казахстана опустилась в чемпионской гонке WTA

Кудерметова и Хао-Чин вышли в финал турнира WTA в Штутгарте в парном разряде

Озвучены шансы Елены Рыбакиной на победу над лучшей теннисисткой мира

Пятая ракетка мира Пегула не выступит на турнире WTA 1000 в Мадриде

Moscow.media

Как клиенту сделать грузоперевозку выгоднее: советы «Грузовичкоф»

Дубненского отдела вневедомственной охраны Главного управления Росгвардии по Московской области, который тренирует юных тхэквондистов.

Более 11000 поездок совершили пользователи каршеринга BelkaCar по Подмосковью за пять месяцев

Туманный Кара-Таш

Новости Крыма на Sevpoisk.ru

В филиалах АО "Желдорреммаш" прошли традиционные весенние общезаводские субботники

«Два раза предупреждал»: Лепс заявил, что не жалеет о выбитом телефоне фанатки

Мартин Скорсезе вернулся к идее 15-летней давности. Он снимет Леонардо ДиКаприо в роли Фрэнка Синатры

Леонардо ДиКаприо может сыграть Фрэнка Синатру в новом байопике Мартина Скорсезе

Губернаторы России

Пес с нами: МТЮЗ выпустил спектакль по Булгакову — и победил

Стал известен режим работы МФЦ Подмосковья в майские праздники

Российский «Африканский корпус» приходит в Африку вместо стран Запада

Источник «360»: в Химках загорелось складское помещение


Все города России от А до Я

Персональные новости
РФ

Нижний Новгород занял 54-е место в РФ по доходности инвестиций в жилье


BigPot.News — быстрые и самые свежие тематические новости об известных личностях в России, в Украине, в Беларусии, в Казахстане и за их пределами в календарном формате 24/7 на основе авторской технологичной информационно-поисковой системы Ru24.net с элементами искусственного интеллекта, гео-отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в категориях News и Life в режиме Free Public



Больше новостей СЕГОДНЯ


BigPot.News — СРОЧНЫЕ новости. Неоспоримое преимущество BigPot.News — максимальная скорость публикаций 24/7. Быстрее нас, СЕЙЧАС, лишь только — ВЕТЕР)

Опубликовать свою новость в любом городе и регионе, а также на любом языке мира можно мгновенно — здесь