ВСЕ новости СЕГОДНЯ
BigPot.News — википедия новостей News24 с календарным архивом. Все самые быстрые 24/7 новости в ежеминутном тематическом обновлении Life24 — на русском, и не только + Today24, а также тексты с озвучкой — в авторском разделе #123ru.net
Ria.city

Rick and Morty 6. sezon 7. bölüm incelemesi, özeti ve analizi: ‘Full Meta Jackrick’

Basketbol Günlüğü
28

Kağıt üzerinde çok daha iyi işlemesi gereken fikirlerden biri olan Rick and Morty’nin meta hikaye anlatımı eleştirisi, kendisi için kurduğu tüm tuzaklara düşüyor. Açıkça portal silahı yeniden etkinleştirmenin veya en azından Rick ve Morty’yi kendi anti-meta alemine sürmenin zamanı geldi.

Rick and Morty 6. sezon 7. bölüm incelemesi, özeti ve analizi: 'Full Meta Jackrick'

ALAKALI HABERLER


Netflix Çarşamba dizisinin sonu açıklandı mı?: Katil Kim?

Hot Head'in 2. sezonu olacak mı?  Netflix Hot Head yeni sezon gelecek mi?  Hot Head 2. sezon ne zaman?
Hot Head’in 2. sezonu olacak mı? Netflix Hot Head yeni sezon gelecek mi? Hot Head 2. sezon ne zaman? news/72459072223d6cdc694c8365ef53b13e” class=”taglink” title=”Haberler”>

Uyarı: Bu Rick and Morty 6. sezon 7. bölüm incelemesi spoiler dolu. Bölümü görmediyseniz, şimdi okumayı bırakın – Bay Poopybutthole’u üzmek istemezsiniz, değil mi?

Gösteri Eylül ayında geri döndüğünden beri, Rick Sanchez kanona karşı tek kişilik bir savaş veriyor. Bu altıncı sezon, Rick ve Morty’nin önceki maceraları hakkında ansiklopedik bir bilgiye ihtiyaç duymadan keyfini çıkarabileceğiniz bir dizi bağımsız hikayeyle (az ya da çok) liderliğini takip etti. Ancak dizi kısa bir aradan dönerken, evrendeki en zeki adamın önünde yeni bir hedef vardır: Rick Sanchez, metayı alt etme yolundadır.

İçiniz rahat olsa da Mark Zuckerberg—Rick’in hedefi Facebook’un ana şirketi değil, meta-hikaye anlatımıdır—yeni görevi geri kalanımız için kötü haber. Meta enerji tarafından yönlendirilen bir olay örgüsü yaratarak, ‘Full Meta Jackrick’ otomatik olarak Rick’in korktuğu ve korktuğu şeye dönüşür; O kadar kendine gönderme yapan bir parçadır ki, dördüncü duvar sadece yıkılmakla kalmaz, tamamen yıkılır. Ne yazık ki, sinsi göz kırpmalar ve şakalar tamamen bunaltıcı hale geldiğinden, hikaye ikincil hasar da yakaladı.

Adil olmak gerekirse, bölümün jeneriği dizisi harika. Şovun altı haftadır ekranlarımızda olmadığı gerçeğini anlatan ve iki Beth’in ilişkisi ve Rick’in portal teknolojisini yeniden keşfetmesi gibi önemli altıncı sezon olaylarını kullanışlı bir şekilde hatırlatan zorunlu “Önceden Açık” sekansıyla başlar. İşler alışılmadık bir hal alır, ancak Summer hamile kalınca, Rick ve Morty evlenir, Jerry bir arı sokmasıyla ölür ve Beth kendini cinayetten idam edilmeyi beklerken bulur – “O arıları ben serbest bırakmadım!” protesto

Rick, Önceki Leon adlı böceğe benzer bir yaratığın kışkırttığı “açılma öncesi” bir sarmalın içine hapsolduklarını ve bildikleri şekliyle hayatın açılış başlıklarından – “neyin açılış başlıkları ?!” Morty’ye sorar – tek parça halinde. Kendi şovlarının jeneriğiyle etkileşime giren karakterlerden daha fazla meta var mı? Muhtemelen değil.

Şov, özet şakasını haklı çıkarmak için ara verdiyse, TV tarihindeki en uzun süredir devam eden şaka kurulumlarından biridir. Ne yazık ki, ‘Full Metal Jackrick’in geri kalanı, soğuk açılış dehasına ayak uydurmak için mücadele ediyor ve çok geçmeden, öncülün kırılma noktasının çok ötesine geçtiğini hissediyorsunuz.

Rick ve Morty

Yazarlar odasının, “anti-metauzaylar”, “anlatı geciktiriciler” ve “delikler” hakkındaki Star Trek tarzı teknobloglarla, kendine gönderme yapan hikaye anlatımını bir bilim kurgu konseptine dönüştürme biçiminde hayran olunacak bir şey var. dördüncü duvar.” Ancak üzerine çok gevşek bir konu tahmini asmak için dayanıksız bir çerçeve.

“Full Meta Jackrick”, ofisteki herkesin bir fikir bulmasının istendiği ve mantıklı olsun ya da olmasın herkesin bunu senaryoya dahil edeceği konusunda hemfikir olduğu bir günün doruk noktası gibi geliyor. Önceki Leon’un adı gerçekten ince bir kelime oyunu olsa da – o kadar iyi ki, aksi halde atılan bu şakanın bölümün doğuşu olup olmadığını merak ediyorsunuz – meta-Avengers the Self-Referential Six’teki ortakları parlaktan namlu kazımaya kadar uzanıyor.

Brett Con’un bir şeyler yapma yeteneği her zaman başka bir şey olmuştur – “Kahve ile her zaman öldürülmeyi başardınız!” “Kemiksiz doğdun!” – Rick ve Morty, piyasadaki en dahiyane fikirlere sahipler, ama senaristler kesinlikle Mr Twist’ten daha iyisini yapabilirlerdi? Diğer yardımcı karakterler, “Her İsa şakasında İsa şakasına” geri dönen tüm aksiyondan, tek motivasyonu evrendeki her varlıktan motivasyon çekmek olan ana düşman Hikaye Lordu’na kadar benzer şekilde karışık bir çantadır. Gerçek hayattan bilgin Joseph Campbell (en çok kahramanın yolculuğunun mitolojisi üzerine yaptığı çalışmalarla ünlüdür) Obi-Wan Kenobi benzeri bir akıl hocası rolünde göründüğünde, anın uyumsuzluğu neredeyse normal geliyor.

Ve ‘Full Meta Jackrick’ ile ilgili en büyük sorun da bu. Gelenekleriyle acımasızca alay edildiğinde bile, hikaye anlatımının kurallara ihtiyacı vardır, bu nedenle er ya da geç her kuralı (göz kırparak bile) çiğnediğinizde işler ters gider. Bölüm, öncülüyle ilgili bir sorun olduğunu kabul edecek kadar ileri gidiyor: “Şu anda meta-ışınlıyoruz,” diyor Rick, Morty’ye sözde Meta Katmanına vardıklarında. “Güvenilirliğimiz kalıcı olarak aşındı. Burada geçirdiğimiz her saniye, 10 Space Jam kamera hücresine eşdeğer.”

Tabii ki, ortalamanın altındaki Rick and Morty bile o kadar da kötü değil, ancak kötü hikaye anlatımı mecazlarını kucaklayan ‘Full Meta Jackrick’ anında kendini daha da kötüleştiriyor. Belki de şakanın bir parçası bu, bir meta bölümü sezonun geri kalanından daha zayıf yapmanın meta hikaye anlatımının kötü olduğunu kanıtladığı fikri – gerçi gerçekten durum buysa, şaka seyircidedir.

Artı, Rick and Morty kadar akıllı bir şovun bize ne kadar akıllı olduğunu hatırlatması için bu kadar bilinçli olmasına gerek yok. Hiç şüphe yok ki Rick ve Morty’nin sezon ortası tatilinden dönüşleri fikirlerle doluydu, ancak iş dördüncü duvarı yıkmaya geldiğinde, She-Hulk bunu çok daha iyi yaptı.

Biraz Mert bilgisi…

Bölümün adı, Stanley Kubrick’in 1987 Vietnam filmi Full Metal Jacket üzerine bir oyundur.

Önceki bölüm “JuRickSic Mort”ta adı geçen Tony Hawk (uzun süredir devam eden Pro Skater video oyunu serisinin yıldızı), kısaca “Önceden Açık…” dizisinde yer alıyor.
Karındeşen Jack sekansı, açılış jeneriğinden gerçek bir şova dönüşen bir sahnenin nadir bir örneğidir.

Bir noktada Rick, “üçüncü sezon Moonlighting saçmalığından” bahsediyor. Cybill Shepherd/Bruce Willis draması dördüncü duvarı yıkmasıyla ünlüydü.

Morty’nin Rick’in meta gözlüklerinde gördüğü pek çok öğe arasında “Chekhov’s Guns” var. Bu, bir hikayede bir nesneden (örneğin bir silahtan) bahsetmek için çaba harcarsanız, o zaman oynayacak bir rolü olması gerektiği şeklindeki hikaye anlatım kılavuzuna atıfta bulunur.

Story Lord and Jesus Christ daha önce dördüncü sezon bölümü “Never Ricking Morty” de yer almıştı, bu da Morty’nin bölümün vasat düşmanını neden bildiğini açıklıyor. Paul Giamatti ve Chris Meloni burada kendi rollerini yeniden canlandırıyor.

Joseph Campbell en çok, kahramanın dünyadaki çeşitli mitolojilerdeki yolculuğunu araştıran 1949 tarihli Bin Yüzlü Kahraman kitabıyla tanınır. Yıldız Savaşları’nı yazdığında çalışmalarının George Lucas üzerinde büyük bir etkisi oldu.

Joseph Campbell, Rick ve Morty’den “Geleceğe Dönüş soygunları” olarak bahsediyor ki bu çok açık.

“Bana yeni Bay Nimbus olduğumu söyle!” Lord’un Rick’le son savaşı sırasında, beşinci sezon bölümü “Mort Dinner Rick Andre”de Rick’in sudan nefret eden düşmanına bir selam olarak Story Lord’dan talepte bulunur.

Rick-plush.biz’den bir Rick bebeği alıp alamayacağımızı merak ediyorduk, ancak URL mevcut görünmüyor.

yöneticiyönetici

ETİKETLER:



Все новости по теме на сегодня

Meta в новостях



Музыкальные новости
Игорь Бутман

Бутман: не стоит обращать внимания на выбранную МОК музыку для россиян на ОИ



Все новости 24/7

Game News

'The concerns about claustrophobia were a major aspect' of desiging World of Warcraft: The War Within's underground zones, says director


Новости 24 часа

Шапки женские на Wildberries — скидки от 398 руб. (на новые оттенки)


News Every Day

Четвертый том в серии ко Дню космонавтики


Українські новини

Ветаптека онлайн: відгук про інтернет-магазин vetpreparaty.com


Происшествия

Сотрудники Росгвардии приняли участие в чемпионате Центрального округа по боксу.


Здоровье

С 15 по 21 апреля в России проходит Неделя популяризации донорства крови

Бизнес

Весь бизнес

Культура

Спорт

Политика

Общество

Авторы

Новости тенниса

WTA

Россиянка Хромачёва вышла в финал турнира WTA в Руане в парном разряде



BigPot.Newsреально независимые новости по темам (энциклопедический систематизированный навигатор "Википедия новостей 24/7" c ежеминутным тематическим мониторингом интернет-пространства) в форме аполитичного просветительского интернет-журнала на русском языке, без цензуры, на многоязычной международной веб-платформе 123ru.net в содружестве с более чем 20 000 источников информации во всём мире, сайтом News-Life.pro, глобальными гео-проектами Russian.City и Moscow.Media под патронажем Russia24.pro с уникальным персонифицированным новостным разделом "Региональная власть РФ" без купюр и модерации, а также "VIP-скандалы" в двух цветовых вариантах "День - Ночь" (кнопка справа вверху). Эти новости увидят Ваши внуки (наша система обеспечивает вечное хранение опубликованной информации 24/7). Будьте честными сегодня, чтобы было не стыдно завтра.

Опубликовать свою новость в любом городе и регионе, а также на любом языке мира можно мгновенно — здесь


Ria.city

Верен традициям: Евгению Миронову вручили спецприз 46-го ММКФ

Подключение водонагревателя в Московской области

Шапки женские на Wildberries — скидки от 398 руб. (на новые оттенки)

«Такое говорят только у гроба». Михалков назвал Евгения Миронова великим

Новости России

Добавим флера: зачем шефы используют цветы в еде

Военные прокуроры Ракетных войск стратегического назначения проводят надзорное сопровождение призыва

Нижегородца обвиняют в краже с оборонного завода изделий на 3,5 млн рублей

72 миллиона наличными: Откуда у семьи убийцы мотоциклиста была такая сумма

Экология в России и мире

Полное руководство по онлайн-покупкам на рынке ‘Садовод’: советы, рекомендации и секреты экономии

Сотрудники Росгвардии приняли участие в чемпионате Центрального округа по боксу.

Новый трек Батишты и NAT станет гимном расставания

В Гостином дворе прошел форум «Мы вместе. Спорт»

Спорт в России и мире

Хачанов объяснил, почему снялся с турнира ATP 500 в Барселоне

Лучшая теннисистка мира сделала заявление перед матчем с Еленой Рыбакиной

Рыбакина призналась, что её жизнь сильно изменилась после победы на Уимблдоне

Что чаще всего едят на завтрак дети Елены и Новака Джокович?

Moscow.media

Накануне Национального дня донора столичный росгвардеец сдал кровь 74-ый раз

Краски севера III

Автомобили новой марки MG появились в России. Что это за машины?

Сотрудники Росгвардии задержали подозреваемого в краже с охраняемого объекта.

Новости Крыма на Sevpoisk.ru

Певец Дима Билан показал номер с массажным креслом в челябинском отеле

Музыка Шопена под небом

«У меня такого не было»: Лоза предположил, почему зрители ушли с концерта Серова

«Он ни разу не наступил мне на ногу!»: Тина Синатра высказалась о планах Мартина Скорсезе снять фильм об ее отце

Губернаторы России

Архитектор Муринец назвала отличие развития Москвы от классической застройки

Подмосковные доноры в прошлом году обеспечили переливание крови 45 тысячам пациентов

Задержанный за убийство из-за парковки в Москве пока остается в Ростове

Ежегодный фестиваль «Дни регионов» пройдет в парке «Зарядье»


Все города России от А до Я

Персональные новости
Елена Волкова

Стали известны дата и место проведения II Международного телевизионного конкурса детской авторской песни «Наше поколение»


BigPot.News — быстрые и самые свежие тематические новости об известных личностях в России, в Украине, в Беларусии, в Казахстане и за их пределами в календарном формате 24/7 на основе авторской технологичной информационно-поисковой системы Ru24.net с элементами искусственного интеллекта, гео-отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в категориях News и Life в режиме Free Public



Больше новостей СЕГОДНЯ


BigPot.News — СРОЧНЫЕ новости. Неоспоримое преимущество BigPot.News — максимальная скорость публикаций 24/7. Быстрее нас, СЕЙЧАС, лишь только — ВЕТЕР)

Опубликовать свою новость в любом городе и регионе, а также на любом языке мира можно мгновенно — здесь