Мы в Telegram
Добавить новость
ВСЕ новости СЕГОДНЯ
BigPot.News — википедия новостей News24 с календарным архивом. Все самые быстрые 24/7 новости в ежеминутном тематическом обновлении Life24 — на русском, и не только + Today24, а также тексты с озвучкой — в авторском разделе #123ru.net
Ria.city

Що вибрати? Порівнюємо кросовери Haval Jolion та Mitsubishi ASX

Auto.ria.com
19
Що вибрати? Порівнюємо кросовери Haval Jolion та Mitsubishi ASX

Ми чудово знаємо, що українських автомобілістів хлібом не корми, якщо є можливість обговорити нову модель на ринку: її перспективи, рівень оснащення і можливих конкурентів. Тому одразу мусимо визнати — сьогоднішня розповідь не про свіженьке. З усім тим припускаємо, що суперечки з приводу нинішніх дуелянтів будуть чималі.

Китайський бренд Haval наробив галасу в Україні та вже має певну прихильність публіки, тому один з наших дуелянтів — компактний кросовер Jolion, представлений позаминулого року. Він має чудовий вигляд, вдало підібрані кольори кузова і досі привертає увагу на дорогах. А в пару йому ми обрали оновленого ще на рік раніше “японця” Mitsubishi ASX

Здивувались обраним опонентам? Розуміємо, та почекайте, далі буде ще цікавіше. Ще років зо п’ять ми б на такий експеримент наважились, завчасно розуміючи результати дуелі. Та розстановка сил змінилася, автомобілі з Піднебесної стрімко підтягнулись в якості, дизайні та рівні оснащення. Саме через це ми поставили ці кросовери в одну лінію і спробуємо перевірити, наскільки рівно вони зможуть її подолати. Принаймні, в питаннях відповідності підсумкового цінника до комплектації та заявлених виробником характеристик.

Габарити: Jolion довший, в ASX більший дорожній просвіт

До нинішнього ошатного вигляду ASX японці пройшли тривалий шлях зовнішнього оновлення, аж поки не отримали цей самобутній і рішучий дизайн. Ніхто не прагне прикрити істинний вік автомобіля, а визнати слід той факт, що Mitsubishi ASX — зовсім не новачок. І в цьому сенсі від'єднувати ASX від його ринкового досвіду марно. Навіть враховуючи таку глибоку модернізацію зовнішнього вигляду. 


Автомобіль вперше було презентовано ще 2010-го року, а він і досі за багатьма параметрами дасть фору однокласникам. Про це — далі. Порівнявши “наших” дуелянтів за довжиною, помічаємо істотну перевагу китайського опонента — його довжина складає 4472 мм, у той час поки “японець” має 4365 мм. В плечах Jolion теж ширший — 1841 мм проти 1810 мм в ASX. Останній, втім, вищий за свого опонента: 1630 мм і 1574 мм відповідно.

Пам’ятаючи габарити старшого брата — Mitsubishi Outlander, молодший ASX дійсно справляє враження більш компактного, проте за колісною базою вони повторюють один одного міліметр в міліметр — між осями 2670 мм. З цим параметром Jolion виграє 30 мм і має 2700 мм. Отож, у порівнянні пліч-о-пліч Jolion виглядає витягнутим ще й через те, що ASX вищий.

Однак, це все стає менш важливим, коли мова заходить про позашляхові можливості чи принаймні про розмір дорожнього просвіту, який в умовах міста врешті відіграє чи не найважливішу роль. Та все ж фірмова “фішка” ASX — його кліренс і залежно від модифікації, коли змінюється діаметр колісних дисків, складає 195 мм або 215 мм, просто відмінний результат, недосяжний майже нікому в класі. За це досі й поважають ASX, надаючи йому перевагу.


Втім, опонент сьогодні не з тих, хто тягнеться до землі — у Jolion цей параметр коливається в межах 168-193 мм. Тож міські кросовери цілком підходять і для певних позашляхових пригод, — особливо за умови наявності системи повного приводу, яка, до слова, є у кожного з дуелянтів. Багажники автомобілів не женуться за рекордами, маючи цілком прийнятні для цього класу 430 л і 406 л, де переважає китайський автомобіль.

Основні габарити Haval Jolion Mitsubishi ASX
Довжина/ширина/висота, мм 4472 / 1841 / 1574 4365 / 1810 / 1630
Колісна база, мм 2700 2670
Дорожній просвіт, мм 168-193 195 / 215
Об'єм багажника, л 430 406

Двигуни: Haval — з наддувом, Mitsubishi — без, обидва бензинові

Так вже склалося, що створивши одного разу надійну і перевірену роками та різними автомобілями техніку, виробник дотримується традицій і не змінює і моторну лінійку. Зараз ми говоримо про невибагливі двигуни “Мітсубісі”. Для ASX пропонується два бензинових атмосферних агрегати на чотири циліндри, об’ємом 1,6 л та 2,0 л.


В першому випадку потужність складає 117 к.с., дволітровий агрегат видає 150 “коней”. Менш потужну версію можна замовити лише з 5-ступеневою механічною КПП і з переднім приводом, а 2,0 комплектується виключно варіатором і системою повного приводу. Свого роду “все або нічого”. Та це лише на перший погляд, адже вибір “механіки”, окрім очевидної економії коштів в загальному заліку, призводить до вибору менш потужної силової установки. З якою, до речі, ASX швидше розганяється!

Різниця з 150-сильною версією складає усього 0,3 секунди — 11,4 с проти 11,7 с до 100 км/год на користь версії з 1,6-літровим двигуном, та все ж. Проте за часи використання варіатор сподобався споживачам плавністю і “безшовністю” роботи, тому обирати є з чого. Однак слід пам’ятати, що в переважній більшості випадків “механіка” буде більш економічною, тим паче у порівнянні з двигуном більшого об’єму.

Так от, 1,6-літрова версія з МКПП може споживати цілком прийнятні для кросовера такої вагової категорії (споряджена маса ASX — 1546 кг) 5,1-7,7 л/100 км. Дволітровий ASX вкладається в 10,0 л/100 км по місту і в 6,8 л/100 км за його межами. Його ж опонент — Haval Jolion — нині не пропонує альтернатив 1,5-літровому силовому агрегату з наддувом потужністю 143 к.с.

Парою йому може стати 6-ступенева механічна КПП або 7-ступеневий “робот” DCT з двома зчепленнями. Автомобіль може бути передньо- або повнопривідним і в будь-якому своєму виконанні більш сучасний турбоагрегат потребує відчутно менше часу для набору швидкості, порівняно з “японцем”. Згідно з “паперами” Jolion набиратиме швидкість у 100 км/год за 9,8 секунди.


Не найвидатніша потужність для такого об’єму все ж непогано адаптується до співпраці з роботизованою КПП, тож у підсумку автомобіль демонструє цілком прийнятний результат. Хоча рівень витрат пального міг би бути й меншим. Jolion з МКПП потребує 6,1-9,9 л/100 км, а версія з “роботом” трішки більше — 6,7-10,4 л/100 км

Силові агрегати Haval Jolion Mitsubishi ASX
Робочий об'єм, л/тип пального 1,5, бензин; турбо 1,6, бензин / 2,0, бензин
Потужність, к.с. 143 117 / 150
Розгін 0-100 км/год, с 9,8 11,4 / 12,2
Витрата пального, л/100 км 6,1-9,9 / 6,7-10,4 5,1-7,7 / 6,8-10,0
Коробка передач/система приводу 6-МКПП / 7-DCT; передній / повний 5-МКПП / CVT;  передній / повний

Комплектації та ціни: Jolion має три версії, ASX — дві

У випадку з Mitsubishi імпортер пішов шляхом найменшого спротиву і вирішив зробити доступними лише по одній власній комплектації, згідно з обраним силовим агрегатом, а решта — додаткове обладнання і вибір кольору. Отож, 1,6-літровій версії з 117-сильним двигуном, на “механіці” і з переднім приводом присвоєно рівень виконання Invite.


Вже у стандартному виконанні ASX матиме підігрів і автомат дзеркал, задній спойлер зі стоп-сигналом, повний електропакет, покращений рівень шумоізоляції та захист двигуна. Не буде обмежень і стосовно систем безпеки, ASX матиме повністю світлодіодну оптику, датчик світла і дощу, клімат-контроль, дисплей з сенсорним керуванням, камеру заднього огляду, передній підлокітник, — але й 16-дюймові сталеві колісні диски.

2,0-літровий 150-сильний ASX має виключно повнопривідну трансмісію, варіатор CVT і пропонується у виконанні Instyle. Воно відрізняється наявністю задніх паркувальних датчиків, світлодіодних протитуманних фар, системою безключового доступу та запуску автомобіля, наявністю Mitsubishi Connect 2 — нового покоління мультимедійної системи з Apple CarPlay/Android Auto з 8-дюймовим дисплеєм і 6-ма динаміками. 

У цій версії ASX також отримає круїз-контроль, підкермові перемикачі швидкості, рейлінги на даху, інший декор екстер’єру та елементів салону, підлокітник другого ряду сидінь, шкіряний салон і 18-дюймові легкосплавні колісні диски. 

Комплектація Haval Jolion теж не з прохідних, а ще відрізняється дещо вищим рівнем оснащення початкового виконання. Є три рівні оснащення: Comfort, Mid та Top. Вже початковий рівень має солідний список систем безпеки, задні датчики паркування, круїз-контроль, підігрів лобового скла та форсунок склоочисників, легкосплавні колісні диски на 17”, підігрів передніх сидінь, центральний і задній підлокітники, безключовий доступ і запуск двигуна кнопкою, Apple CarPlay/Android Auto та автоматичний клімат-контроль.

В середній комплектації Jolion отримає рейлінги на даху, автомат дощу і світла, підігрів керма, обдув 2-го ряду сидінь, передні бічні подушки безпеки та шторки безпеки по всій довжині скління і камеру заднього огляду з динамічною розміткою. Максимум пропонує рівень Top, в якому покупець отримує 18-дюймові колісні диски, двозонний клімат-контроль, вибір режимів руху, додатковий декор салону і кузова.


А ще — збільшену панель приладів, шкіряну оббивку крісел, підігрів другого ряду сидінь, 6 динаміків аудіосистеми, систему кругового огляду, адаптивний круїз-контроль, автоматичну систему паркування, систему утримання в смузі, моніторинг сліпих зон, бездротовий зарядний пристрій, електричне регулювання сидіння водія, 12,3-дюймовий екран мультимедіа, а за доплату в 30 340 грн ще й панорамний дах.

Вартість Haval Jolion Mitsubishi ASX
Комплектації Comfort, Mid, Top Invite / Instyle
Ціни, грн 761 990 - 1 076 949 782 000 - 1 022 500

У підсумку

Що ж врешті вийшло з нашого, здавалося б, доволі суперечливого порівняння? У випадку з ASX ситуація чесна і зрозуміла: якщо потрібна трішки багатша комплектація, автоматична КПП і система повного приводу — доведеться докласти більшу суму. Але тішить не найбільший розмір доплати:  залежно від обраних додаткових опцій вона становитиме щонайменше 135 000 грн, що, погодьтесь, залишає можливість дивитись і в бік дорожчої версії. 

А от Haval Jolion з одним і тим самим двигуном, але різним типом КПП і в різних рівнях виконання може мати дуже суттєву відмінність у вартості, яка складатиме понад 300 000 грн. Однак варто визнати, що за рівнем оснащення перевага саме на боці Haval Jolion. До речі, обидва автомобілі мають 5-річну гарантію та помірний апетит.

Чергове оновлення японського кросовера стало найбільш вдалим і зробило його виразнішим більшості моделей бренду. І хоч прогрес не стоїть на місці, а конкуренти мають сучасніші двигуни та багатший рівень оснащення, Mitsubishi ASX досі є недосяжним у питаннях кліренсу, висоти посадки (а відповідно й оглядовості) і вміння поводити себе на бездоріжжі, адже в компанії ці знання вміють використовувати на практиці. 

Китайський автомобіль має переконливі аргументи на кшталт яскравішого зовнішнього вигляду та сучаснішого оснащення: з ними японський ветеран ринку, хай і з більш-менш оновленою зовнішністю, не може конкурувати. Втім, при всіх наведених перевагах Jolion вийде значно дорожчим, хоч поки й не має такої репутації на ринку, як у Mitsubishi ASX.



Все новости по теме на сегодня

Mitsubishi в новостях



Музыкальные новости
Денис Мацуев

Мацуев — о московском дерби: Бездарное зрелище. Уснул на 15-й минуте



Все новости 24/7

Game News

Шапки женские вязаные на Wildberries, 2024 — новый цвет от 392 руб. (модель 466)


Новости 24 часа

Более 100 студентов посетило СЛД Курск в рамках акции «Неделя без турникетов»


News Every Day

Ryan Poles Needs A Last-Minute Review Of His Quarterback Scouting Notes To Ensure Nothing Is Missed


Українські новини

Рушникосушки від Hygge Family: європейські стандарти якості на українському ринку


Блоги

Жёсткие экологические требования решат инновационные энерготехнологии


Жизнь

Дом, милый дом: участки под строительство от компании Родные земли, цены, отзывы

Бизнес

Весь бизнес

Культура

Спорт

Политика

Общество

Авторы

Новости тенниса

WTA

Самсонова победила Осаку и вышла в третий круг турнира WTA 1000 в Мадриде



BigPot.Newsреально независимые новости по темам (энциклопедический систематизированный навигатор "Википедия новостей 24/7" c ежеминутным тематическим мониторингом интернет-пространства) в форме аполитичного просветительского интернет-журнала на русском языке, без цензуры, на многоязычной международной веб-платформе 123ru.net в содружестве с более чем 20 000 источников информации во всём мире, сайтом News-Life.pro, глобальными гео-проектами Russian.City и Moscow.Media под патронажем Russia24.pro с уникальным персонифицированным новостным разделом "Региональная власть РФ" без купюр и модерации, а также "VIP-скандалы" в двух цветовых вариантах "День - Ночь" (кнопка справа вверху). Эти новости увидят Ваши внуки (наша система обеспечивает вечное хранение опубликованной информации 24/7). Будьте честными сегодня, чтобы было не стыдно завтра.

Опубликовать свою новость в любом городе и регионе, а также на любом языке мира можно мгновенно — здесь


Ria.city

Более 100 студентов посетило СЛД Курск в рамках акции «Неделя без турникетов»

«Блестящие профессионалы»: Московский зоопарк поздравил ветеринаров с прадником

По делу замминистра Иванова за растрату арестован его экс-подчиненный Филатов

Подключение системы отопления в Московской области

Новости России

Нидерландский журналист: по логике Промес не должен избежать экстрадиции

В Трубчевском РДК прошел праздничный концерт «С песней – в кругу друзей»

Новый метод нейрореабилитации начали применять для бойцов СВО в Подмосковье

В Моршанске скоро откроется виртуальный концертный зал

Экология в России и мире

День Земли - каждый день

Почему люди боятся обращаться к психиатру?

Шапки женские на Wildberries — скидки от 398 руб. (на новые оттенки)

Более 100 студентов посетило СЛД Курск в рамках акции «Неделя без турникетов»

Спорт в России и мире

Мария стала соперницей Азаренко на турнире WTA в Мадриде

Арина Соболенко призналась в том, что не любит женский теннис

Вероника Кудерметова завершила выступление на турнире WTA в Мадриде

Мирра Андреева установила новый рекорд на турнирах WTA-1000

Moscow.media

Музеи Твери. Императорский путевой дворец.

Более 100 студентов посетило СЛД Курск в рамках акции «Неделя без турникетов»

Премьер-министра Эстонии Каю Каллас уже не остановить: она намерена увеличить военный бюджет страны до 5% ВВП

В Екатеринбурге будут судить уроженца Армении, устроившего дорожный конфликт со стрельбой

Новости Крыма на Sevpoisk.ru

Квинтет Игоря Бутмана и певица Фантине впервые выступят на джазовом фестивале в Бахрейне

Певец Андрей Губин дал интервью в маске и заявил, что стал очень плохо выглядеть

Мацуев — о московском дерби: Бездарное зрелище. Уснул на 15-й минуте

Младшая дочь Оксаны Самойловой и Джигана пошутила, что их сын приемный — как отреагировала звездная мама: «Чисто классика»

Губернаторы России

В Клину состоится праздничная программа в честь дня рождения Чайковского

Выгоднее гостиниц: эксперт по туризму Мельник объяснил рост популярности апарт-отелей

Евросоюз призвал РФ отменить решение по активам Ariston и BSH Hausgerate

Собянин: в Москве начался сезон фонтанов


Все города России от А до Я

Персональные новости
Кубок

Псковские волейболисты стали призерами международного турнира «Кубок дружбы»


BigPot.News — быстрые и самые свежие тематические новости об известных личностях в России, в Украине, в Беларусии, в Казахстане и за их пределами в календарном формате 24/7 на основе авторской технологичной информационно-поисковой системы Smi24.net с элементами искусственного интеллекта, гео-отбора и возможностью мгновенной публикации авторского контента в категориях News и Life в режиме Free Public



Больше новостей СЕГОДНЯ


BigPot.News — СРОЧНЫЕ новости. Неоспоримое преимущество BigPot.News — максимальная скорость публикаций 24/7. Быстрее нас, СЕЙЧАС, лишь только — ВЕТЕР)

Опубликовать свою новость в любом городе и регионе, а также на любом языке мира можно мгновенно — здесь